Keycyte PAM 3.2 · Yönetici Kılavuzu
Domain Kullanıcılarını Senkronize Etme
Domain kullanıcılarının tek tek oluşturulması gerekmez. Keycyte PAM bu kullanıcıları dizinle iki yoldan uyumlu tutar: kullanıcılar ilk oturum açılışlarında otomatik olarak oluşturulur ve Kullanıcıları Senkronize Et işlemi mevcut domain kullanıcılarının saklanan bilgilerini yeniler.
Başlamadan önce her domain için LDAP veya Active Directory bağlantısının Ayarlar > Doğrulama altında yapılandırıldığından emin olun. Bkz. Kimlik Doğrulama Ayarları.
İlk Oturum Açılışta Otomatik Oluşturma
Bir domain kullanıcısı ilk kez oturum açtığında ve henüz bir Keycyte PAM hesabı yoksa Keycyte PAM dizini denetler. Aşağıdaki koşullardan biri sağlanıyorsa hesap USER rolüyle otomatik olarak oluşturulur:
- kullanıcı bir sunucu rolünde veya parola rolünde doğrudan yetkilendirilmişse ya da
- kullanıcının üyesi olduğu bir grup bir sunucu rolünde veya parola rolünde yetkilendirilmişse.
Aksi durumda oturum açma isteği reddedilir. Entra ID kullanıcıları da Entra ID gruplarına göre aynı şekilde oluşturulur.
Bir departmanın tamamının oturum açabilmesi için departmanın dizin grubunu bir rolde yetkilendirin. Bkz. Sunucu Rolleri.
Keycyte PAM bir domain kullanıcısını kullanıcı adı ve domain ile birlikte dizin nesnesinin güvenlik tanımlayıcısıyla (SID) tanır. Bir kullanıcının adı Active Directory’de değiştirilirse yeni bir hesap oluşturulmaz; mevcut Keycyte PAM hesabı bir sonraki oturum açılışında güncellenir.
Domain Kullanıcılarını Senkronize Etme
Bir domain kullanıcısına hangi rollerin uygulanacağını grup üyelikleri belirler. Keycyte PAM her domain kullanıcısının gruplarını saklar ve her oturum açılışında yeniler. Kullanıcıları Senkronize Et, örneğin Active Directory’de grup üyeliklerini değiştirdikten sonra, tüm domain kullanıcıları için bu bilgiyi tek seferde yeniler.
Domain kullanıcılarını senkronize etmek için:
- Menüden Kullanıcılar öğesini seçin.
- Araç çubuğunda Kullanıcıları Senkronize Et (yenileme simgesi) düğmesine tıklayın.
Keycyte PAM her domain kullanıcısı için kullanıcının domain’ine ait dizine bağlanır, kullanıcıyı arar ve:
- saklanan grup üyeliklerini kullanıcının güncel gruplarıyla değiştirir,
- kullanıcı adı dizinde değiştirilmişse kullanıcı adını günceller.
Senkronizasyon yeni kullanıcı oluşturmaz ve dizinden kaldırılmış kullanıcıları silmez. Domain’i için dizin yapılandırması bulunmayan veya dizinde bulunamayan kullanıcılar atlanır.
Senkronizasyon için Kullanıcılar üzerinde Ekle yetkisine sahip olmanız gerekir.
İpucu
Kuruluştan ayrılan bir kullanıcının oturum açmasını engellemek için kullanıcıyı dizinde devre dışı bırakın veya silin ve Keycyte PAM hesabında Etkin işaretini kaldırın ya da hesabı silin.